Black Box:

bovenbouw groep 8 en klas 1 voortgezet onderwijs.

Hoe zit het bij mij? Weet ik überhaupt wel waar het over gaat? Heb ik er een mening over en heb ik al iets ondernomen of gedaan?

Leereffecten

De Black Box is dé aanpak voor leren kiezen in het kader van omgevingsbewustzijn. 70% van de Black Box is een telkens terugkerend format en 30% bestaat uit, een op maat, gemaakt thema. De Black Box R9 wordt in schooljaar 2019-2020 geïntroduceerd als pilot. Het is ontwikkeld voor prépubers en haakt in op scholen die bezig zijn met vernieuwend onderwijs. Aan de Black Box is een coach van NME-Atelier gekoppeld. Het verschil tussen een gastdocent en een coach si dat de gastdocent meer duidend, vertellend, opleggend en de alwetende methode hanteert. De coach daarentegen moet dat alwetende juist los laten. Hij heeft als taak leerlingen te enthousiasmeren in de onderzoekende houding die elke leerling met zich meedraagt. De coach doet het met de tools die elke leerling en elke groep-setting al in zich heeft en weet op die manier het uiterste uit de leerling te halen om tot een goede beeldvorming te komen. Dit vraagt om een didactisch en pedagogisch goed onderbouwende aanpak waarin leerlingen gestimuleerd worden om out of the box te denken en de ruimte te krijgen om tot eigen waarden te komen en te kunnen denken hoe naar die waarden te leven. Elke Black Box bevat aantrekkelijke spel, praktijk en onderzoek-opdrachten dat betrekking heeft op het hoofd, hart, handen.

Direct contact

Madeleine Scheeren
NME-Atelier

Black Box R9; maakt onderdeel uit van de leerlijn Trash Watchers en wordt in gemeente Sittard/ Geleen, Leudal, Roerdalen, Maasgouw, Valkenburg, Echt/Susteren, Meerssen gratis aangeboden met dank aan de reinigingsdienst RWM, reinigingsdienst RDM, gemeente Echt/Susteren en gemeente Meerssen